Openingstijden winkel

Woensdag 13.30 - 18.00 uur

Vrijdag 13.30 - 19.00 uur (niet van 1 oktober tot 31 mei)

Zaterdag 10.30 - 17.00 uur
Bestellen via mail is ook mogelijk: degroentehof@hotmail.com


vrijdag 9 juli 2010

Sperziebonen in geel en groen....


De sperziebonen zijn binnen één week enorm gegroeid, vorige week zat er alleen nog bloesem aan de planten, woensdag de eerste boontjes en vanavond heb ik 2 kistjes geplukt. De gele en groene bonen liggen in de winkel. De rode planten, de purple queen, staan in bloei en zullen over een dag of 14 geoogst kunnen worden, het is bijzonder om te zien hoe de lange ranken hun weg zoeken naar de "pyramides" van tonkinstokken. De ranken wiegen op de stroming van de wind en zodra ze houvast vinden, klemmen ze zich er als een wurgslang omheen.


De pompoenplanten staan er goed bij, je ziet ze bijna groeien, zij hebben geen last van de droogte, anders is het met de kool. De spruiten die afgelopen week geplant zijn, hebben van Huib hun eerste beregening gehad. De pas gezaaide sla en paksoi krijgen hun buitje van de tuinslang, dat is hard nodig ook.


Het is vakantietijd en dat merk je ook in de winkel, het is rustig. Voor ons wat minder gunstig voor de verkoop, maar we hebben daardoor alle tijd om eens rustig een praatje te maken.

Kom gerust de komende vakantieweken langs, we hebben de koffie klaar. Mocht u op woensdag en zaterdag geen tijd hebben, kom dan op een andere dag. Huib en ik hebben de komende 3 weken vakantie en zijn dus thuis.


Jozein heeft het plan om op woensdagmiddagen in de schoolvakantie van 14.00 - 15.00 uur een workshop djembee voor kinderen aan te bieden. Hebt u kinderen die dit wel eens willen meemaken, geef hen dan op. Er is plaats voor 6 kinderen, voor de kosten hoeft u het niet te laten, € 2,-- per kind, incl. een drankje en een heerlijk waterijsje.

Opgeven kan bij Jozien (06-38787266) of Nolly (06-444 3 111 6)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten