Openingstijden winkel

Woensdag 13.30 - 18.00 uur

Vrijdag 13.30 - 19.00 uur (niet van 1 oktober tot 31 mei)

Zaterdag 10.30 - 17.00 uur
Bestellen via mail is ook mogelijk: degroentehof@hotmail.com


zaterdag 19 november 2011

Nu ook kliswortel en schorseneren.

Maandag 20 februari 2012
Komende week zijn er volop schorseneren, pastinaken en kliswortel in de winkel. Deze "oude" vergeten groenten zijn een smakelijke variatie op de "gewone" groenten.
Wat is kliswortel? Wanneer je niet uit Azië komt en niet zo vaak aziatisch eet, zul je je afvragen wat kliswortel nu precies is. Het is een groep van tweejarige distels. Jonge wortels worden geoogst en op dezelfde manier gegeten als gewone wortels. De kliswortel heeft een milde smaak die een beetje zoet is. De textuur is knapperig en lijkt wel een beetje op die van aardappels of asperges.
Neem kliswortel op in je afslankdieet. Kliswortel heeft vele gezonde eigenschappen.kliswortel zorgt voor een snellere stofwisseling. Met een snellere stofwisseling kun je zelfs afvallen als je rust.kliswortel vult ook goed doordat het vezelrijk is, zodat je minder snel honger hebt.tenslotte kun je door het eten van de wortel ook de lekkere trek beter onder controle houden. Dat komt omdat het voedingsstoffen bevat die zorgen voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel.
Mocht er voldoende belangstelling zijn voor de kliswortel, dan probeer ik dit wekelijks in huis te hebben.
De prei heeft de vorstperiode overleefd, maar daar heb je het wel mee gehad. Ze staat er triest bij, maar wellicht komt het met de voorjaarszon nog weer goed. Even afwachten.
Het aanbod in de maanden maart en april is klein, er is weinig aanbod. Wel vanuit het buitenland, maar daar kiezen we niet voor.
Groente uit de polder, zo dicht mogelijk bij huis. Beter voor het milieu en minstens zo lekker.
De eerste zaden zitten al weer in de zaaibakjes, de rucola en aubergines zijn ontkiemd en staan in de vensterbank in huis lekker in het zonnetje. Zodra de temperatuur hoger wordt, verhuizen ze naar de kas. De andere zaden laten zich nog niet zien, het is nog te vroeg in het jaar.

1 opmerking:

  1. Ik lees nu pas over de kliswortel.
    We zijn er zeker in geinteresseerd, en onze vrienden ook!!
    We hopen dat je hem blijft voeren...

    BeantwoordenVerwijderen