Openingstijden winkel

Woensdag 13.30 - 18.00 uur

Vrijdag 13.30 - 19.00 uur (niet van 1 oktober tot 31 mei)

Zaterdag 10.30 - 17.00 uur
Bestellen via mail is ook mogelijk: degroentehof@hotmail.com


zondag 13 mei 2012

Nog 1x kliswortel en schorseneren

Voor de liefhebbers hebben we deze week nog eenmaal kliswortel en schorseneren.

De groenten op het land beginnen nu eindelijk wat te groeien, wat hebben ze een last gehad van de kou, de regen en de lage temperaturen. De verschillende soorten sla staan er mooi bij, de erwtjes en capucijners beginnen eindelijk te groeien, de suikermais en bonen zijn gezaaid. Nu maar wachten op al dat lekkers.

Voor degenen die zelf hun groenten willen oogsten: er is nog niet veel, maar dit is een kwestie van tijd voordat er volop is. Nu is er raapsteel, rucola, radijs, kleine kropjes sla en nog wat prei.

Als de kans op nachtvorst helemaal voorbij is dan gaan de courgettes, de butternuts en de pompoenen de grond in. In onze nieuwe tomatenkas zijn de eerste planten uitgezet. De aardbeien groeien goed, staan mooi in de bloei. Deze zomer zal de oogst nog beperkt zijn. Voor de bessen geldt hetzelfde.

Zodra er zacht fruit is (frambozen, pruimen, abrikozen) gaan we deze halen bij Atte, onze broer en zwager. Hij heeft een klein biologisch bedrijf met een boomgaard en fruitstruiken in Rilland. Ook de appels en peren zullen we dit jaar bij hem halen. Super lekker fruit en volledig biologisch.
\
Voor degenen met een eigen moestuin: a.s. woensdag 16 mei hebben we plantgoed: prei, diverse soorten sla, bloemkool, spitskool, spruit, broccoli. Volgende aanvoer is op woensdag 4 juli.
Er zijn ook nog een aantal aardbeiplanten, munt, rabarber, snijbiet, tomatenplanten (vlees- en tros) en frambozenstruikjes. Voor alles geldt zo lang de voorraad strekt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten